Zmrzlinové dortíky s kouskem bylinkové zahrádky

Zmrzlinovým dortíkem mile překvapíte nejednu návštěvu. Je tak akorát ke kávičce, hezký na oko a nakonec může být každý jiný. Je připravený v mrazáku a čeká na svoji příležitost. Můžete jich mít kolik chcete a nikdy jich nebude dost.

Zmrzlinový dortík má jednu velkou výhodu. Žádné porcování zmrzliny na kopečky. Je připraven k servírování a bez příprav. Když se objeví nečekaná návštěva, máte vyhráno. Ani nemusíte nic péct. A pak pěkně před návštěvou dozdobíte čerstvým ovocem, bylinkami nebo sirupem, nebo vším najednou. Také je hezké, když dortíky vyndáte na talířky, nakrájíte ovoce, připravíte sirup a další chuti lahodící ingredience a každý si svůj dortík ozdobí sám. Je to hezké zpestření a užijete si skvělou zábavu.

Mám ráda zmrzlinové dortíky s více chutěmi. Je to něco, jako když máte v kornoutku dva až tři kopečky a užíváte si každou chuť zvlášť. Někdy se chutě krásně propojí. Zmrzlinový dortík tak lahodí oku a jedna chuť neunaví.

Sláva bylinkám. Ráda ke zmrzlině přidávám bylinky, nebo je zamíchám přímo do zmrzliny. Bylinky krásně oživí chuť, osvěží a vypadají hezky. Zmrzlina tak získá nový rozměr.

Na zmrzlinové dortíky budete potřebovat jeden až tři druhy zmrzliny. Nejlépe vlastní domácí. Na dortíky nepoužívám zmrzlinovač. Základní směs na zmrzlinu (recept najdete s e-booku „Snadné domácí gelato“) rozdělím na dva až tři díly a každý díl ochutím zvlášť. Pak už si jen vyhraji s plněním formiček na muffiny nebo mini báboviček. A pak šup do mrazáku a mám připraveno. Teď už mě nečekaná návštěva nepřekvapí.

A když se náhodou stane, že mě přepadne chuť na něco dobrého, což bývá poměrně často, jen otevřu mrazák a vyberu si dortík. 🙂

Recepty a trochu inspirace na domácí gelato najdete v e-booku „Snadné domácí gelato“ , který si stáhněte tady. 

 

 

Jana Součková
Naučím vás zmrzlinovat, snadno, chytře, zábavně. Zajímá mě zmrzlinový příběh>>