Zmrzlina z ricotty, aneb 10 minut a zmrazit

Mám ráda sýry a to by bylo, abych občas nějaký nepropašovala do zmrzliny. Teď mým experimentům neunikla ricotta. Jemný sýr, nevyniká výraznou chutí a právě proto je přímo stvořený na zmrzlinování. Spojením ricotty se smetanou vznikne hladká krémová konsistence a hebká chuť.

Jemná chuť si žádá další chutě. Skvělá zpráva. S ricottou si užijete spoustu zábavy. Dopřejte mu širokou paletu chutí.

Je léto, čas zmrzlinování, tak si užívejte. Zmrzlina může mít mnoho podob. Jedno je jisté. Zmrzlina z ricotty nepotřebuje dlouhou přípravu, jen zamícháte s ingrediencemi, které máte rádi a dáte zmrazit.

Na první pokus jsem do ricotty přidala čokoládu, moruše a sušené švestky. Nebojte, ne všechno najednou.

Morušovo čokoládová zmrzlina z ricotty

A teď vám prozradím recept.

Suroviny

1 ricotta
2 smetany na šlehání
100 g kvalitní hořké čokolády
100 g sušených světlých moruší
2 lžíce medu

Postup

Sušené moruše nechte chvíli nabobtnat v trošce vody, poté rozmixujte. Rozehřejte čokoládu. Ušlehejte šlehačku s ricottou, opatrně vmíchejte rozmixované moruše a rozpuštěnou čokoládu. Ještě jsem přidala jednu tajnou ingredienci. Trochu grappy. 🙂

Dejte zmrazit.

A dobrou chuť a užívejte léto.

 

Jana Součková
Naučím vás zmrzlinovat, snadno, chytře, zábavně. Zajímá mě zmrzlinový příběh>>